HANSA-FLEX Solutions

Hydrauliekcompetentie uit één hand

Met HANSA-FLEX oplossingen profiteert u van snelle hulp, wanneer u onderdelen en service modules nodig hebt die zijn ontworpen voor de optimalisatie van de productieprocessen van OEM.

Korte tijdsbestekken, toenemende concurrentie en een hoge kostendruk zorgen voor een urgentie om de onderdeleninkoop en de productie- en arbeidsprocessen continu te optimaliseren en te minimaliseren.

 

HANSA-FLEX Solutions

Snelle logistiek van onderdelen

Het verkrijgen van onderdelen is dank zij HANSA-FLEX geen probleem. Een fijnmazig net van vestigingen zorgt ook op korte termijn voor de toegang tot de nodige componenten.

Het fundament voor deze capaciteit is de permanente bevoorrading van meer dan 82.000 verschillende componenten. Hierbij komen ervaren en geëngageerde medewerkers. Ze zorgen met hun vakkennis en hun servicebereidheid in elke situatie voor snelle en gekwalificeerde hulp.

 

HANSA-FLEX Solutions

Sterke OEM concepten

Of u als OEM uw logistiek wilt verbeteren, aan mobiliteit wilt winnen of de productiviteit wilt verhogen: HANSA-FLEX Solutions gaat in alle details in op uw doelstellingen.

Bijzonder voordelig zijn servicemodules zoals 'kanban- en consignatiemagazijnen', 'kitting' en 'bedrijf-in-bedrijf'. Deze OEM-services worden heel nauwkeurig aan hun productieprocessen gekoppeld. Met X-CODE, hydrauliekworkshops en de HANSA-FLEX Fluidservice fluidservice zijn er meer mogelijkheden om de kosten omlaag te brengen.

HANSA-FLEX Solutions

Kanban- en consignatiemagazijnen

Steeds meer OEM richten zich voor de optimalisatie van hun productieprocessen en logistiek op systeempartnerschap met HANSA-FLEX solutions. Men wil gemeenschappelijke concepten, waarmee de toegevoegde waarde van de klanten doelgericht kan worden verhoogd. HANSA-FLEX ontwikkelt deze concepten. Tot de logistiekoplossingen die al in nauwe samenwerking met de OEM zijn ontstaan, behoren kanban- en consignatiemagazijnen.

HANSA-FLEX kanbanmagazijnen bieden u ter plekke een gestructureerde en regelmatig verzorgde bevoorrading van hydraulische componenten voor de productielijnen. De benodigde producten liggen klaar voor de monteurs. Alle tijdrovende planningen en bestelprocedures vervallen.

Kanbanmagazijnen kunnen ook als consignatiemagazijnen worden gebruikt. Dat betekent, dat de componenten eerst van HANSA-FLEX zijn en pas bij afname tot een kostenfactor worden. U betaalt bij dit principe dus alleen dat, wat u ook daadwerkelijk nodig hebt.

HANSA-FLEX Solutions

Kitting

Fluidtechniek is complex. Monteurs moeten niet alleen slangleidingen monteren, maar ook componenten, zoals bijv. verbindingselementen, isolatiemateriaal of elektronische componenten. Het is tijdrovend en kostbaar om de benodigde componenten bij de verschillende fabrikanten te bestellen en verder te leiden. Hier knoopt de HANSA-FLEX kittingmodule bij aan.

Kitting betekent het beschikbaar stellen van direct in te bouwen montagesets, die naast de componenten van HANSA-FLEX ook alle componenten van andere leveranciers kunnen omvat, die voor de betreffende montagestap nodig zijn. Samen met u ontwikkelen wij de complete kits inclusief ordening van de onderdelen voor het afnemen en de optimale verpakking. Dit principe biedt maximale veiligheid. Ontbrekende componenten en vergissingen zijn uitgesloten. Verbindingen worden gereduceerd, kosten vooraf worden minder en de productiviteit neemt constant toe.

HANSA-FLEX Solutions

Bedrijf-in-bedrijf

Het concept 'bedrijf-in-bedrijf' maakt een volledige integratie van de HANSA-FLEX diensten en producten in uw productieprocessen mogelijk – ook bij eventuele ploegendiensten. HANSA-FLEX zorgt ook in uw onderneming voor een productiewerkplaats met gedefinieerd onderdelenmagazijn en alle machines. De voordelen zijn duidelijk: U hebt geen eigen magazijn voor fluidtechniek nodig. Daarmee komen de kosten voor magazijnonderhoud, financieringskosten voor de opgeslagen goederen en de kosten voor interne logistiek te vervallen.

Foutieve bestellingen en het uitboeken van teveel opgeslagen en niet langer benodigde goederen zijn uitgesloten. De reactietijden voor productlevering, fabricage van onderdelen of bouw van voorbeelden zijn extreem kort. U werkt zeer flexibel. U bent steeds aanspreekpartner voor alle technische en commerciële belangen ter plekke. Door de snelle en HANSA-FLEX SOLUTIONS directe communicatie worden wrijvingsverliezen vermeden. Bovendien kan een kortdurende extra behoefte door productieverhoging te allen tijde probleemloos worden opgelost.

HANSA-FLEX Solutions

Fluidservice

75 procent van alle persvloeistoffen in hydraulische installaties zijn dusdanig vervuild, dat zij slijtage, storingen en ongeplande stilstandtijden veroorzaken. HANSA-FLEX Fluidservice biedt de oplossing. U ontvangt een snelle en nauwkeurige analyse over de oliestatus van elke afzonderlijke machine evenals verbeteringsvoorstellen op maat. In elk geval gaat de Fluidservice het voortschrijdende proces van olievervuiling op betrouwbare wijze tegen.

HANSA-FLEX Solutions

Hydrauliekworkshop

Als bouwterreinen op plaatsen met een zwakke infrastructuur liggen, gaat er kostbare tijd verloren tot hier een benodigde slang aankomt; de oplossing: HANSA-FLEX hydrauliekworkshops, volledig uitgeruste containers met alles wat uw monteurs voor de snelle vervaardiging van reserveonderdelen nodig hebben. En als het bouwterrein wordt verplaatst, is de container al te plekke.

naar begin pagina