Gebogen buizen

Veiligheid bij elke buiging. Alles netjes afgerond.

Als systeempartner biedt HANSA-FLEX de klant ook de constructie en serieproductie van allerlei soorten gebogen buizen – in samenspraak, snel en met absolute precisie.

 

Geen vloeistoftechniek zonder gebogen buizen: juist daar, waar in de machinebouw complexe techniek in een beperkte ruimte moet worden ondergebracht, zijn ze onmisbaar. HANSA-FLEX heeft daarom een buizenbuigcentrum opgericht, waarvan de klanten via alle vestigingen van de onderneming op elk gewenst moment gebruik kunnen maken. Speciaal voor middenstandsondernemingen vervaardigt het centrum precisiebuizen van de meest uiteenlopende materiaalsoorten en in alle gangbare aansluitwijzen – natuurlijk in de vertrouwde HANSA-FLEX kwaliteit.

 

De specialisten staan ook op korte termijn ter beschikking en adviseren de klant ter plekke. Naast de vervaardiging van 3-D-weergaven behoort ook een digitale haalbaarheidstest tot de standaardservice. Er worden afzonderlijke buizen of series naar voorbeeld of tekening geproduceerd. Op contractbasis wordt ook de productie van complete modules met hydraulische componenten of ook de beschikbaarstelling van kant-en-klaar monteerbare buizensets verzorgd. Inclusief 'just in time' levering op de montageplekken van de klant. Of als eerste uitrusting voor OEM of reserveonderdeel: dat is full service, waar men graag op vertrouwt.

 

Het buizenbuigcentrum – specialisten met hydrauliek-knowhow

 

In het buizenbuigcentrum werken als partners van de HANSA-FLEX-vestigingen specialisten, die zich onderscheiden door hun grote vakkennis over vloeistoftechniek. Dit is doorslaggevend voor een vakkundige advisering in de specificatie van de buizen en samenwerkingsprocessen tot aan de voltooiing van de afzonderlijke elementen of series. Complete buizensets kunnen op basis van stuklijsten rechtstreeks op de plek van toepassing worden geleverd – snel, betrouwbaar en ook flexibel, als er op korte termijn veranderingen moeten worden uitgevoerd.

 

Uiterste precisie – productie met doorn


Computergestuurde buigmachines vervaardigen in enkele seconden buizen tot 6.000 mm lengte van zwarte en verzinkte hydraulische buis, roestvast staal, koper of aluminium. De buizen worden hierbij met een doorn gebogen, zodat een verkleining van de buisdiameter voorkomen en een laminaire werking van de latere vloeistofinstallatie gewaarborgd wordt. De extreme productieprecisie voldoet over de totale lengte aan de hoogste nauwkeurigheidseisen.

 

HANSA-FLEX buizenbuigcentrum – eerste uitrusting voor OEM en reserveonderdelen

 

  • Precisiebuizen van zwarte en verzinkte hydraulische buis, roestvast staal, koper of aluminium
  • Maximale lengte 6.000 mm
  • Nominale wijdtes van 4 - 60 mm
  • Losse elementen of series
  • Gegevensopslag voor naproductie
  • Alle gangbare aansluitingen (snijringaansluitingen, kraagaansluitingen F en E, soldeeraansluitingen of inkepingen, Triple-Lok 37° en O-Lok 90° kraag, VossForm)
  • Korte levertijden
  • Voorgemonteerde modules  
  • HANSA-FLEX montageteams beschikbaar